ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, Πέμπτη 30/04/2020

Αγαπητοί γονείς,

Στη πρωτοφανή κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, παραμείναμε ψύχραιμοι, προσαρμοστήκαμε στις εξελίξεις, μείναμε υγιείς κι ασφαλείς, κι είμαστε εδώ για να τελειώσουμε όμορφα αυτό που από τον Σεπτέμβρη έχουμε αρχίσει.

Με την παρακάτω επιστολή θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω για όσα περισσότερα από τα τρέχοντα ζητήματα μπορώ. Για οτιδήποτε ξεχάσω ή έχετε επιπλέον απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Σας ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία!

 

Παρατείνουμε τα μαθήματα, καλύπτουμε όλη την ύλη.

 Για όλες τις τάξεις, τα μαθήματα θα παραταθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, με σκοπό να καλύψουμε όσα μαθήματα χάθηκαν λόγω της καραντίνας.

Οι online συναντήσεις μας θα συνεχιστούν κι όλο τον Μάιο και θα επιστρέψουμε πίσω στα θρανία στα μαθήματα στο φροντιστήριο την Δευτέρα 1η Ιουνίου

Τα τμήματα Lower και Proficiency θα έχουν ολοκληρώσει μεν την ύλη μέχρι τις 30 Ιουνίου, όμως όπου χρειαστεί θα κάνουν επιπλέον μαθήματα, ανάλογα με τις νέες ημερομηνίες εξετάσεων.

Δυστυχώς με τις παρούσες συνθήκες δεν έχει νόημα και δεν θα δοθούν οι βαθμολογίες Β’ Τριμήνου, παρόλο που είχαν εκτυπωθεί ήδη πριν την αναστολή λειτουργίας μας κι είναι διαθέσιμες στο φροντιστήριο για όποιον θελήσει να τις παραλάβει. Στην ουσία όμως τα παιδιά ήδη βρίσκονται σχεδόν στο τέλος και του Γ΄ Τριμήνου, όπου  αξιολογούνται και βαθμολογούνται σε ένα τελείως διαφορετικό και πρωτόγνωρο γι’ αυτά περιβάλλον εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχοντας ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό με μεγάλη επιτυχία. 

 

 

Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες,  τροποποιούμε τις εξεταστικές 

 Για φέτος δεν θα συμμετάσχουν σε καμία εξεταστική διαδικασία, ούτε Europalso ούτε ενδοσχολικά, οι μαθητές της Junior και της Α class. Η προαγωγή στην επόμενη τάξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς των τριμήνων.

Οι μαθητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις Europalso, Lower ή Proficiency θα εξεταστούν κανονικά στις νέες ημερομηνίες που θα καθορίσουν οι αρμόδιοι φορείς, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα εξεταστούν ενδοσχολικά σε μία ειδικά τροποποιημένη τελική εξέταση.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε εξετάσεις στο φροντιστήριο, τότε αυτές θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, με ειδικές εφαρμογές teleproctoring,  δηλαδή απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης του υπολογιστή του μαθητή.

 

  

 

 

Επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες, παραμένουμε ασφαλείς

Για την επιστροφή μας στα μαθήματα στον σχολικό μας χώρο, θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο υγιεινής και προστασίας και θα τροποποιήσουμε κατάλληλα τον τρόπο λειτουργίας μας για να είμαστε σίγουροι ότι κάθε μαθητής θα παραμείνει υγιής. 

Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών, θα μετατρέψουμε την μεγάλη αίθουσα υποδοχής σε αίθουσα διδασκαλίας, σε κάθε θρανίο θα κάθετε μόνο ένας μαθητής, ενώ τα παιδιά θα έρχονται στο μάθημα 5 λεπτά αργότερα και θα σχολάνε 5 λεπτά νωρίτερα για να μην υπάρχει επαφή ανάμεσα στα τμήματα. 

Επιπλέον όταν τα τμήματα έχουν τις ίδιες ώρες θα χρησιμοποιούνται κι οι δύο είσοδοι του φροντιστηρίου για να μπαίνουν τα παιδιά κάθε τάξης από διαφορετική πόρτα, ενώ κάθε μάθημα θα βιντεοσκοπείται για να το παρακολουθεί όποιος μαθητής θα πρέπει να παραμείνει σπίτι.  

 

 

 

H οικονομία είμαστε εμείς, κάναμε μία παύση και συνεχίζουμε.

Όταν έρχεται η ώρα των οικονομικών όλοι μοιραζόμαστε τις ίδιες κοινές ανησυχίες για το μέλλον. Ξέρουμε πως κάθε σπίτι έχει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και πως μόνο όταν φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι. 

Για τον λόγο αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να μεταφέρουν αυτόματα όλες τις υποχρεώσεις των διδάκτρων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο σε αντίστοιχες μηνιαίες καταβολές τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Επιπλέον, για τους μαθητές των τάξεων Junior, A-B-και class που θα ακολουθήσουν το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, θα υπάρχει επιπλέον ελάφρυνση 25% στα μηνιαία δίδακτρα Μαρτίου και Απριλίου.

 

 

 

 

Προετοιμαζόμαστε για το μέλλον, δεν μένει κανένας πίσω

Για τα παιδιά που είχανε στα σχέδια τους να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα, θα διαμορφώσουμε ειδικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 1η Ιουνίου, ώστε να προλάβουν να το ολοκληρώσουν εγκαίρως μέσα στο καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο να έχουν περάσει στην τάξη που επιθυμούν.

 

Όσον αφορά την επόμενη σχολική χρονιά, πριν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έτοιμη πλατφόρμα online μαθημάτων, με όλες τις λειτουργίες του φροντιστηρίου διαθέσιμες 100% και διαδικτυακά. Αυτή την φορά θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για οτιδήποτε  πιθανόν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε.

 

  

 Το Αριστόκλειο θα είναι εδώ, όμως ξανά μαζί από τον Σεπτέμβρη 

Για την υπόλοιπη σχολική χρονιά, δεν θα λειτουργήσει το κέντρο μελέτης μας. Κρίνουμε σκόπιμο σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις πως είναι προτιμότερα να σταματήσουν την λειτουργία τους όλα τα τμήματα μας, από την στιγμή ειδικά  που δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Όλα τα τμήματα μελέτης των σχολικών μαθημάτων θα είναι και πάλι διαθέσιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναμένοντας και τις εξελίξεις για την πιθανή έναρξη των μαθημάτων από 1η Σεπτεμβρίου. 

Κρίναμε επίσης σκόπιμο να ακυρωθούν για φέτος όλες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις μας, όπως το Summer School - η καλοκαιρινή απασχόληση στο Αριστόκλειο, η ημερήσια εκδρομή μας και το καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο party. Οι απονομές πτυχίων θα πραγματοποιηθούν αλλά μόνο ανά τμήμα και με μόνη παρουσία τους γονείς των επιτυχόντων. 

 

Προχωράμε μπροστά. 
Κάνουμε το καλύτερο για όλους.

 

Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μας τα αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά και δεν υπάρχουν manuals ή οδηγίες χρήσης. Γι'αυτόν τον λόγο κάθε σας ιδέα ή διαφωνία, κάθε σας συμβουλή ή πρόταση είναι πολύτιμη και θα χαρώ πολύ να την ακούσω. 

 

Σύντομα θα τα λέμε και πάλι από κοντά! 

 

Με εκτίμηση,

Καλλέργης Γιώργος